Effekten af intestinal adsorbent ved akut diarré i Gambia

Diarré er en af de førende dødsårsager blandt børn, og brugen af en intestinal adsorbent kan potentielt reducere både varighed og sværhedsgrad af tilstanden. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i BMJ Paediatr Open, hvor effekten af polymethylsiloxane polyhydrate blev evalueret hos børn med akut diarré [doi: 10.1136/bmjpo-2024-003133].

Studiet var designet som et randomiseret kontrolleret feasibility trial opdelt i to faser: fase 1 (0-4 timer, dobbeltblind) og fase 2 (op til 5 dage, åbent-label). Deltagerne bestod af 50 børn i alderen 6-59 måneder med akut diarré, der præsenterede sig med ingen eller let dehydrering på en pædiatrisk akutmodtagelse og ambulant klinik ved Edward Francis Small Teaching Hospital i Banjul, Gambia. Børnene blev randomiseret til enten standard behandling (oral rehydrering og zink) eller standard behandling med polymethylsiloxane polyhydrate i op til 5 dage.

Det primære endpoint var tiden fra randomisering til den sidste vandige afføring. Resultaterne viste, at tiden var kortere i interventionsgruppen end i kontrolgruppen med en gennemsnitlig forskel på -19,3 timer (95% CI -30,9 til -7,8). Derudover var afføringsfrekvensen lavere i interventionsgruppen på dag 2 og 3. Der blev registreret én alvorlig hændelse (død) i kontrolgruppen. Disse data indikerer, at det er muligt at gennemføre et randomiseret kontrolleret forsøg, og der er behov for yderligere kliniske forsøg for at bekræfte effektiviteten af polymethylsiloxane polyhydrate i behandlingen af akut diarré.

Dette er en AI-genereret oversættelse og opsummering. Læseren bør konsultere den originale kilde for validering og ikke træffe kliniske beslutninger udelukkende på baggrund af dette resumé.

#Pædiatri #Gastroenterologi #Akutmedicin

[wa_source_link]Pubmed [/wa_source_link]

Uncategorized