Kvalitet af brystkompressioner og træthed ved HLR-positioner
I henhold til en undersøgelse offentliggjort i Prehospital Disaster Medicine, blev kvaliteten af manuelle brystkompressioner sammenlignet mellem head-up CPR (HUP-CPR) og supine CPR (SUP-CPR) i forhold til deltagertræthed ([source_link](https://doi.org/10.1017/S1049023X25000032)). Resultaterne viste, at kvaliteten af kompressionerne var bedre i den supine position, selvom HUP-CPR stadig kunne udføres med acceptabel kvalitet.
Studiet anvendte et randomiseret design, hvor deltagerne udførte brystkompressioner i begge positioner (HUP og SUP) i en rækkefølge bestemt ved lodtrækning. Hver intervention blev udført på en realistisk manikin i to minutter med en pause på 30 minutter imellem. Målinger af hjertefrekvens, blodtryk og Borg-skalaen for opfattet anstrengelse (RPE) blev indsamlet før og efter kompressionerne for at vurdere træthed og præstation.
Primære endepunkter omfattede måling af gennemsnitlig brystkompressionsdybde (MCCD), gennemsnitlig brystkompressionshastighed (MCCR), nøjagtighed af brystkompressionsdybde (ACCDR) og korrekt håndposition. Sekundære endepunkter inkluderede ændringer i hjertefrekvens og RPE. Data blev analyseret ved at sammenligne resultaterne mellem de to grupper, hvor forskelle blev fundet signifikante for MCCD, MCCR, ACCDR og korrekt håndposition, mens der ikke var signifikante forskelle i nøjagtighed af kompressionshastighed eller korrekt tilbagefald.
Dette er en AI-genereret oversættelse og opsummering. Læseren bør konsultere den originale kilde for validering og ikke træffe kliniske beslutninger udelukkende på baggrund af dette resumé.
#Akutmedicin #Anæstesiologi
Læs hele studiet her: [source_link]
Læs hele studiet her: læs her
generer et html link ud fra